Allergia

Az allergia egy túlérzékenységi reakció, amely világviszonylatban a felnőttek körülbelül 10-30%-át és a gyermekek közel 40%-át érinti. A gyermekkori élelmiszer allergiák kapcsán a jól ismert tüneteken kívül (pl.: bőrtünetek, hasmenés, felső légúti tünetek) megállapították a mikrobiom (az emberi szervezettel/ben élő mikroorganizmusok összessége) összetételének megváltozását.

A bélbaktériumok összetétele a tudatos táplálkozással nagymértékben befolyásolható, ezáltal a káros bélbaktériumok száma csökkenthető vagy a jótékony bélbaktériumok száma növelhető, ezáltal helyreállítható a mikrobiom egyensúlya.

A mikrobiom helyreállításán túl a hisztamin (egy szerves vegyület, amely az immun folyamatok egyik fő biokémiai közvetítője), mint biokémiai jelátviteli anyag kulcsfontosságú az allergiás tünetek kialakulásában. A megfelelő táplálkozás segítségével a hisztamin túlzott bevitele, termelődése vagy lebomlásának gátlása (stressz) megakadályozható.

  • Allergia

    A táplálkozás segítségével helyreállítható a mikrobiom egyensúlya, amelynek felborulására visszavezethető vissza a gyermekkori élelmiszer allergiák kialakulása.

  • Endometriózis

    A hagyományos kezelések hatásfoka a megfelelő táplálkozási útmutatások betartása mellett jelentősen javítható.

  • Gyakran puffad?

    A megfoghatatlan puffadásos panaszokat az általunk javasolt egyéni étrenddel szinte minden esetben orvosolni tudjuk.

  • Magas a koleszterin szintem, de nem is étkezem zsírosan?

    Minden ember különböző és más táplálkozási irány lesz a megfelelő a testsúly optimalizálására.

  • Pajzsmirigy betegség

    Epidemiológiai adatok szerint pajzsmirigy túlműködés az európai lakosság 0-8 %-át érinti, míg a pajzsmirigy alulműködés a felnőtt lakosság 1-2 %-át érinti. További fontos adat, hogy az úgy nevezett szubklinikus ( tünetek nélküli) esetek száma a fenti adatok akár 5x-e is lehet. A pajzsmirigy túlműködés hátterében leggyakrabban autoimmun folyamatok állnak, ritkábban daganatok valamint pajzsmirigy hormon túladagolás.
  • Allergia

    A táplálkozás segítségével helyreállítható a mikrobiom egyensúlya, amelynek felborulására visszavezethető vissza a gyermekkori élelmiszer allergiák kialakulása.