Dr. Vastag Fanni

szülészet-nőgyógyászat szakorvosjelölt

A PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozik. Elsődleges érdeklődési területe a klinikai genetika és az ultrahang diagnosztika.

Szolgáltatások

  • Babamozi  (teljes felvétel, álló- és mozgóképek átadása egyedi pendrive-on + nyomtatott fotó)
    26.000 Ft

Tisztelt betegünk, amennyiben szabad időpontot lát, de mégsem tudja lefoglalni vagy az online foglalás sikertelen, kérem jelezze a 06 30 923 2829-es központi telefonszámunkon munkanapokon 08:00-16:00-ig.

Babamozi - A magzat képi megjelenítése

Fontos tudnivalók:

  1. A babamozi nem minősül diagnosztikus vizsgálatnak!
  2. A babamozi a magzat képi megjelenítését jelenti. Nem zár ki és nem állapít meg betegségeket!
  3. A magzati rendellenességek diagnosztikája a szülészeti-genetikai ultrahang vizsgálat során lehetséges! Részletek: https://www.abmedical.hu/doctors/molnargabor/
  4. A magzat elhelyezkedésétől és az aktuális anatómiától függően a képi anyag  (kép, mozgókép) nem minden esetben készíthető. Amennyiben tudunk megfelelő minőségű képet és vagy mozgóképet készíteni, mindet átadjuk a pendrive-on.
  5. A felvételeket és a teljes mozgókép anyagot pendrive-on átadjuk.

A babamozi célja a magzati életbe való betekintés, a magzat részének vagy egészének megjelenítése 3D,4D illetve 5D felvételeken.

A babamoziról röviden

A vizsgálatokat a legmodernebb “Feto Realistic View” üzemmóddal felszerelt Samsung HS40 ultrahang készülékkel végezzük.

A 3D leképzés a 2D technikára épülő módszer, ahol a készülék az ultrahang beesési szögének változtatásával leképezi a magzatot; a harmadik dimenzió tulajdonképpen a mélységet jelenti. A vizsgálat során állókép készül, amelyen a laikusok számára is egyértelműen beazonosíthatók a magzat testrészei, arcvonásai.

Az általunk használt készülék alkalmas a nagy sebességű 3D leképezésre, amelynek segítségével egy valós idejű mozgó képsort tud rögzíteni.

 

Milyen hatással van az anyára és a magzatra a vizsgálat?

Jelen tudásunk szerint az ultrahang vizsgálat nincs káros hatással sem az anyára sem a magzatra. Valószínűsíthető, hogy a magzat érzékeli az ultrahang vizsgálat tényét, ezért a babamozi idejét az ajánlásoknak megfelelően maximum 20-25 percben határoztuk meg.

 

A várandósság mely időszakában a legideálisabb a babamozi elvégzése?

A legideálisabb időszak a 24-28. hét, ekkor már a laikusok számára is jól felismerhető a magzat keze, lába, mellkasa, arca. Továbbá nagy eséllyel megállapítható a magzat neme és részletgazdag képek készíthetőek a magzat arcáról.

I. Trimeszter

II.Trimeszter

III.Trimeszter