Simonné Deutsch Krisztina

védőnő, gyakorló szonográfus

A PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozik. Mindennapi munkáját a Genetikai részlegen az ultrahang diagnosztikai laborban végzi.

Szolgáltatások

  • Babamozi  ( képi anyag átadása egyedi pendrive-on)
    20.000 Ft
  • 3D kép nyomtatása színesben fotópapírra 
    1.500 Ft/ kép

A magzat képi megjelenítése - Babamozi

A babamozi nem minősül diagnosztikus vizsgálatnak!

Figyelem! A babamozi a magzat képi megjelenítését jelenti. Nem zár ki és nem állapít meg betegségeket!

A magzati rendellenességek diagnosztikája a szülészeti-genetikai ultrahang vizsgálat során lehetséges!

Részletek: https://www.abmedical.hu/doctors/molnargabor/

A babamozi célja a magzati életbe való betekintés, a magzat részének vagy egészének megjelenítése 3D,4D illetve 5D felvételeken.

COVID-19 vírus okozta járványügyi intézkedés!!!

A járványügyi szabályok értelmében a vizsgálat során a rendelőben csak a várandós tartózkodhat. 

Enyhítés!!

Betegeink azon hozzátartozói, akik a COVID-19 ellenes védőoltás 2. oltását legalább 7 napja megkapták, védőfelszerelésben bejöhetnek a Szülészeti-genetikai ultrahang illetve a Babamozi vizsgálatra!

 

Annak érdekében, hogy várandós családja is biztonságos körülmények között a szabályokat betartva részesüljön a Babamozi élményből ZOOM meeting keretin belül a vizsgálat időpontjában a rendelőn kívüli helyszínen a várandós családtagjai élőben láthatják az ultrahang képét és hallhatják a vizsgálatot végző szakember magyarázatát! A szolgáltatásért extra díjat nem számítunk fel. FIGYELEM! A Zoom meeting akadozása vagy a hang hiánya, a végfelhasználó beállításaitól és internetkapcsolata sebességétől függ, ezen tényezők rajtunk kívül álló volta miatt a Zoom meeting minőségéért felelősséget nem vállalunk.

A babamoziról röviden

A vizsgálatokat a legmodernebb “Feto Realistic View” üzemmóddal felszerelt Samsung HS40 ultrahang készülékkel végezzük.

A 3D leképzés a 2D technikára épülő módszer, ahol a készülék az ultrahang beesési szögének változtatásával leképezi a magzatot; a harmadik dimenzió tulajdonképpen a mélységet jelenti. A vizsgálat során állókép készül, amelyen a laikusok számára is egyértelműen beazonosíthatók a magzat testrészei, arcvonásai.

Az általunk használt készülék alkalmas a nagy sebességű 3D leképezésre, amelynek segítségével egy valós idejű mozgó képsort tud rögzíteni.

Az 5D “Feto Realistic View” technológia segítségével valósághű nagy élességű, pontosságú különböző helyről megvilágítható felvételeket/ mozgóképeket készíthetünk a magzatról.

 

Milyen hatással van az anyára és a magzatra a vizsgálat?

Jelen tudásunk szerint az ultrahang vizsgálat nincs káros hatással sem az anyára sem a magzatra. Valószínűsíthető, hogy a magzat érzékeli az ultrahang vizsgálat tényét, ezért az babamozi idejét az ajánlásoknak megfelelően maximum 20-25 percben határoztuk meg.

 

A várandósság mely időszakában a legideálisabb a babamozi elvégzése?

A legideálisabb időszak a 24-28. hét, ekkor már a laikusok számára is jól felismerhető a magzat keze, lába, mellkasa, arca.

Továbbá nagy eséllyel megállapítható a magzat neme és részletgazdag képek készíthetőek a magzat arcáról.

I. Trimeszter

II.Trimeszter

III.Trimeszter