Magas a koleszterin szintem, de nem is étkezem zsírosan?

Mondhatni népbetegség a referenciatartomány feletti vérzsír érték, mely a cardiovascularis betegségek egyik fő oka. Jelenlegi irányelvek alapján az elsődleges kezelési mód a zsírszegény diéta és a testsúly optimalizálása, ha azonban ez az módszer nem jár sikerrel javasolt a koleszterincsökkentő gyógyszerek bevetése. A gond az, hogy az általános mediterrán típusú étkezés betartása ellenére is van, akinek magas a koleszterin szintje, és bármennyire is próbál lefogyni, a fogyási kísérlete teljes kudarca fullad, mert minden ember különböző és más táplálkozási irány lesz a megfelelő a testsúly optimalizálására.

 • Allergia

  A táplálkozás segítségével helyreállítható a mikrobiom egyensúlya, amelynek felborulására visszavezethető vissza a gyermekkori élelmiszer allergiák kialakulása.

 • Endometriózis

  A hagyományos kezelések hatásfoka a megfelelő táplálkozási útmutatások betartása mellett jelentősen javítható.

 • Gyakran puffad?

  A megfoghatatlan puffadásos panaszokat az általunk javasolt egyéni étrenddel szinte minden esetben orvosolni tudjuk.

 • Magas a koleszterin szintem, de nem is étkezem zsírosan?

  Minden ember különböző és más táplálkozási irány lesz a megfelelő a testsúly optimalizálására.

 • Pajzsmirigy betegség

  Epidemiológiai adatok szerint pajzsmirigy túlműködés az európai lakosság 0-8 %-át érinti, míg a pajzsmirigy alulműködés a felnőtt lakosság 1-2 %-át érinti. További fontos adat, hogy az úgy nevezett szubklinikus ( tünetek nélküli) esetek száma a fenti adatok akár 5x-e is lehet. A pajzsmirigy túlműködés hátterében leggyakrabban autoimmun folyamatok állnak, ritkábban daganatok valamint pajzsmirigy hormon túladagolás.
 • Magas a koleszterin szintem, de nem is étkezem zsírosan?

  Minden ember különböző és más táplálkozási irány lesz a megfelelő a testsúly optimalizálására.