Gépi nyirokmasszázs (hullámmasszázs)

 

nyirok masszazs

 

Miből áll a gépi nyirokmasszázs kezelés?

A kezelendő testrészeket egy kétfalú csizmába, övbe vagy ujjba kerülnek, amelyek egymástól külön szabályozható pneumatikus kamrákra vannak osztva. A kamrákba a gép levegőt pumpál,  mechanikai nyomást gyakorolva a szövetekre. A nyomó és lazító fázisokat, egy teljes nyirokmasszázs kört, a levegő felpumpálása és leeresztése közötti fázisok teremtik meg.

Milyen a gépi nyirokmasszázs kezelés?

Teljes mértékben személyre szabható, kellemes, frissítő kezelés. A kézi nyirokmasszázzsal ellentétben, a kezelt régióra kifejtett erőhatás egyforma, így abszolút fájdalommentes az eljárás.

Mi a nyirokmasszázs célja?

A nyirokkeringés serkentése mellett a szövetek oxigénellátásának fokozása, a vérkeringés felpezsdítése révén immunerősítő hatás, mechanikus zsírbontás és fogyás. A kezelés eredményeként a szövetközti felesleges folyadék mennyisége csökken, a bőr feszesebbé válik, ezáltal narancsbőrellenes hatást vált ki.

Kinek ajánljuk a nyirokmasszázst?

▪️alsó végtagi vénás keringési zavar, visszérbetegség okozta lábdagadás
▪️hormonális zavarok okozta folyadékvisszatartás: pajzsmirigy alulműködés, PCO
▪️narancsbőr
▪️fogyás elősegítése
▪️relaxáló, immunerősítő kezelés

Milyen esetben ellenjavallt a nyirokmasszázs?

  • láz
  • éppen zajló heveny gyulladásos betegség
  • tumoros megbetegedés

Mire van szükség a nyirokmasszázs kezeléshez?

A masszázshoz hosszú ujjú cica nadrág/harisnya és hosszú ujjú felső, zokni szükséges. Javasolt a bő folyadékfogyasztás a nyirokmasszázs előtt és után is.  ( Napi 1,5-2 l)