HIFU kezelés

Bőrünk rugalmassága, feszessége kollagén és elasztin tartalmától függ. 30 éves korunk után bőrünk fokozatosan, szépen lassan elkezdi elveszíteni a feszességét és tónusosságát, mert az elasztin és kollagén termelődése lelassul, szervezetünk nem termeli olyan ütemben mint szükséges lenne. Általában a legszembetűnőbb dolog a szemhéj megereszkedése, majd az állcsont környéki rész is enged a gravitációnak. Ez természetesen mindenkinél más korban jelentkezik. A HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) technológia az orvostudomány és kozmetika különböző területein már régóta alkalmazott ultrahangot használja fel. A technológia megkapta a legszigorúbb hatóság az FDA (Amerikai Élelmiszer Engedélyeztetési Hivatal) minősítését, mely szerint az eljárás hatékonysága orvosilag igazolt, és szakértő kezekben megfelelően biztonságos. A HIFU kezelés alkalmas a már idősödő bőr megújítására (anti-aging), megemelésére (lifting) és ránctalanítására.  A nagy intenzitású fókuszált ultrahang alkalmazásával azért lehet páratlan eredményt elérni, mert a bőr alatt három mélységben (4.5 mm, 3 mm,1.5 mm) fejti ki a szöveteket pontszerűen melegítő hatását, melynek következtében a mélységtől függően azonnali, illetve késői; az arc kontúrját javító reakciók indulnak be.

Hatásai: azonnali bőrfeszesítés, az arc kontúrjának javulása, a meglevő ráncok mélységének csökkenése

A HIFU kezelés során a mikrofokuszált ultrahang század milliméternyi pontossággal jut a bőr mélyebb rétegeibe. A bejutott energia 65-85 C-os hőmérsékletet indukál, mely hatására a rostok „összeugranak”, egy azonnali liftinghatást biztosítva. A kezelőfejek 4.5, 3.0, és 1.5 mm mélységben kezelik a bőr rétegeit. A 4.5 mm-es mélység már az ún. SMAS réteget, vagyis a bőr-izom találkozását érinti. A megfelelő pontossággal és precizitással bejuttatott energia, apró bemetszéseket ejtve, képes beindítani a kollagén állomány újra épülését, ami ezáltal egy kontúrosabb, fiatalosabb bőrképet fog eredményezni.

Mivel a kezelés során hatóanyag bejuttatás nincs, ezért a várva várt eredményt néhány hét, hónap után fogjuk csak látni a tükörben! A bőr saját maga építi újra a kollagén állományt, ami időigényes feladat, ne legyünk hát türelmetlenek!

 

More Articles