Dr. Sinkovicz András

pulmonológus szakorvos

A Pécsi Tudományegyetemen végzett. 15 éven keresztül a Pécsi Belgyógyászat Tüdőgyógyászati osztályán főként tüdőgyulladás és daganatos megbetegedések diagnózisával és terápiájával. Jelenleg az EEI Városi Tüdőgondozó szakrendelésén hörghurutos, asthmás és COPD-s betegek gondozásával foglalkozik.

Szakmai profil

Krónikus légúti obstruktív betegségek (COPD): krónikus bronhitisz, tüdőtágulat diagnosztikája, kezelése és utánkövetése.

Asztmás, allergiás betegek diagnosztikája, kezelése és utánkövetése.

Tüdőtumoros megbetegedések megelőzéseként szűrővizsgálatok elvégzése, kiértékelése és ezen betegek menedzselése.

Online időpontfoglalás

Szolgáltatások

 • Szakorvosi vizsgálat – véroxigénszint méréssel
  15.000 Ft
 • Kontroll vizsgálat (3 hónapon belül)
  10.000 Ft
 • Légzésfunkciós vizsgálat pletizmográffal (kabin)
  15.000 Ft
 • Légzésfunkciós vizsgálat spirométerrel
  3.500 Ft
 • Receptírás
  2.000 Ft
 • Szakorvosi javaslat
  3.000 Ft
 • Covid-19 utáni pulmonológiai kivizsgálás (szakorvosi vizsgálat, labor :- vérkép, CRP, GOT, GPT, kreatinin, D-dimer, troponin-, kabinos légzésfunkció, Low-dose CT)
  60.000 Ft
 • Szakorvosi vélemény (ÁB-Medical leletekből) B kategóriás járművezetői engedély, operálhatóság, felülvizsgálat, egyéb engedélyek
  10.000 Ft
 • Szakorvosi vélemény (hozott leletekből) B kategóriás járművezetői engedély, operálhatóság, felülvizsgálat, egyéb engedélyek
  15.000 Ft

Kinek javasolt a légzésfunkciós vizsgálat elvégzése?

A krónikus légzőszervi betegségek szűrése minden korosztályban indokolt, különösen dohányosok esetén. A légzőszervi betegségek egy része lassan fejlődik ki, a betegek nagyrésze hozzászokik a terhelésre jelentkező nehézlégzés érzéshez. A szűrő jelleggel végzett légzésfunkciós vizsgálat segíti a tüdőbetegségek korai diagnózisát és a hatékony kezelést.

A légzésfunkció mérését partner intézményünkben pletizmográffal végezzük. Különlegessége, hogy a vizsgálat egy zárt kabinban történik, így nem csak a légutakból kifújt és beszívott levegő térfogatát, áramlását tudjuk megmérni, hanem a kabin precíziós műszerei rengeteg egyéb adatot regisztrálnak. Nagy előnye, hogy objektív, minimális a hibalehetőség. A vizsgálat fényt deríthet olyan tüdőbetegségekre, melyek még nem okoznak panaszokat, és így a beteg időben kerülhet szakorvoshoz.

A kontrollok alkalmával a szakorvos mérlegelése alapján elegendő lehet a spirométeres mérés.

Tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket, hogy a pletizmográffal végzett légzésfunkciós vizsgálathoz az érvényben lévő jogszabályok miatt negativ COVID-19 PCR teszt szükséges, amelynek megszervezésében állunk rendelkezésére. A pletizmográffal végzett légzésfunkciós vizsgálat partnerünknél történik előzetes időpont egyeztetést követően.

Asszisztens: Mihályka Ivett