Dr. Sinkovicz András

pulmonológus szakorvos

A Pécsi Tudományegyetemen végzett. 15 éven keresztül a Pécsi Belgyógyászat Tüdőgyógyászati osztályán főként tüdőgyulladás és daganatos megbetegedések diagnózisával és terápiájával. Jelenleg az EEI Városi Tüdőgondozó szakrendelésén hörghurutos, asthmás és COPD-s betegek gondozásával foglalkozik.

Szakmai profil

Krónikus légúti obstruktív betegségek (COPD): krónikus bronhitisz, tüdőtágulat diagnosztikája, kezelése és utánkövetése.

Asztmás, allergiás betegek diagnosztikája, kezelése és utánkövetése.

Tüdőtumoros megbetegedések megelőzéseként szűrővizsgálatok elvégzése, kiértékelése és ezen betegek menedzselése.

Online időpontfoglalás

Tisztelt betegünk, amennyiben szabad időpontot lát, de mégsem tudja lefoglalni vagy az online foglalás sikertelen, kérem jelezze a 06 30 923 2829-es központi telefonszámunkon munkanapokon 08:00-16:00-ig.

Szolgáltatások

Document
SzolgáltatásÁrIdőpontok

CT/MT vizsgálatok eredményeinek értékelése

Tisztelettel kérjük Betegeinket, hogy az elkészült CT, MR, rtg leletek mellé a képanyagot tartalmazó CD-t is hozzák magukkal minden esetben, mivel szakorvosaink nem kizárólag a leírt vélemény alapján értékelik a vizsgálat eredményeit, hanem az elkészült képanyagot is megtekintik.

Kinek javasolt a légzésfunkciós vizsgálat elvégzése?

A krónikus légzőszervi betegségek szűrése minden korosztályban indokolt, különösen dohányosok esetén. A légzőszervi betegségek egy része lassan fejlődik ki, a betegek nagyrésze hozzászokik a terhelésre jelentkező nehézlégzés érzéshez. A szűrő jelleggel végzett légzésfunkciós vizsgálat segíti a tüdőbetegségek korai diagnózisát és a hatékony kezelést.

A légzésfunkció mérését partner intézményünkben pletizmográffal végezzük. Különlegessége, hogy a vizsgálat egy zárt kabinban történik, így nem csak a légutakból kifújt és beszívott levegő térfogatát, áramlását tudjuk megmérni, hanem a kabin precíziós műszerei rengeteg egyéb adatot regisztrálnak. Nagy előnye, hogy objektív, minimális a hibalehetőség. A vizsgálat fényt deríthet olyan tüdőbetegségekre, melyek még nem okoznak panaszokat, és így a beteg időben kerülhet szakorvoshoz.

A kontrollok alkalmával a szakorvos mérlegelése alapján elegendő lehet a spirométeres mérés.

Tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket, hogy a pletizmográffal végzett légzésfunkciós vizsgálathoz az érvényben lévő jogszabályok miatt negativ COVID-19 PCR teszt szükséges, amelynek megszervezésében állunk rendelkezésére. A pletizmográffal végzett légzésfunkciós vizsgálat partnerünknél történik előzetes időpont egyeztetést követően.

  • MáRCIUS 13, 2021

  COVID szerológia (IgG és IgM)

  A SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai vizsgálat a fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak. Továbbá akkor is jelen vannak amikor a PCR technikával kimutatható vírus RNS már nem detektálható.

  • MáRCIUS 17, 2021

  A COVID-19 fertőzés szövődményeiről – Pulmonológia

  A COVID-19 vírus okozta fertőzés szövődményeit az orvostudománynak még teljesen mértékben nem sikerült feltérképeznie. A vírusfertőzés lehet tünetmentes is, de akár hónapokig elhúzódó rossz közérzet, gyengeség, fáradékonyság, korábban jelen nem lévő ízületi fájdalom, száraz köhögés, légszomj mellett más, akár orvosi kezelést igénylő szövődmények is megjelenhetnek. A szakirodalom szerint a leggyakoribb szövődmények a légzőszervrendszert és a