Ferkel Eszter

szülésznő, kismama masszőr

25 éves tapasztalattal rendelkezik a várandós gondozásban és a szülés vezetésben. Munkája során maximálisan figyelembe veszi a várandósok igényeit. Rendszeresen továbbképezi magát, kiveszi a részét a kezdő szülésznők oktatásából. Kiemelkedő munkáját 2019-ben a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetéssel ismerte el.

Online időpontfoglalás

Tisztelt betegünk, amennyiben szabad időpontot lát, de mégsem tudja lefoglalni vagy az online foglalás sikertelen, kérem jelezze a 06 30 923 2829-es központi telefonszámunkon munkanapokon 8:00-17:00-ig.

Szolgáltatások

 • Szülésfelkészítés – egyéni 50 perc
  10.000 Ft
 • Szülésfelkészítés – csoportos
  40.000 Ft /fő
 • Kismamamasszázs (hát + váll)
  7.500 Ft /30 perc
 • Kismamamasszázs (hát + váll + láb)
  12.000 Ft /50 perc

A szülésfelkészítést a várandósság bármely szakaszában igénybe vehető, ugyanakkor leginkább a 24. hét után javasoljuk.

A csoportos szülésfelkészítés indulásához minimum 5 fő együttes jelentkezése szükséges!

Egyéni szülésfelkészítés

A várandósság alatt a szüléshez közeledve számos kérdés merül fel a kismamákban. A szülés körüli bizonytalanságok néhány esetben félelemig fokozódnak. Eszter a szülésfelkészítés során minden felmerülő kérdést megválaszol. Több évtizedes gyakorlati tapasztalattal hozzásegíti a kismamákat, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a szülés élményére. Ezentúl tanácsokat ad többek között a vajúdás és a szülés alatti teendőkről, az alternatív szülési módokról, a gátvédelemről, a helyes légzéstechnikáról.

Csoportos szülésfelkészítés – 2×4 óra

A várandósság során leggyakrabban felmerülő lelki és gyakorlati kérdéseket kurzusszerűen válaszoljuk meg. Kitérünk a várandósság során folytatott életmódbeli tanácsokra, a táplálkozásra, várandóssággal járó érzelmi és testi változásokra, testi-lelki felkészülés a szülésre, relaxációs és légzéstechnikákra, a vajudás kezdetének jeleire, fájdalomcsillapítási módszerekre, a lehetséges beavatkozások menetére, szülés utáni teendőkre, a köldökellátás alapjaira, a szoptatásra.

Kismamamasszázs

A II. trimesztertől végzett kismamamasszázs különösen ajánlott a hát- és derékfájdalmak megelőzésére, enyhítésére, valamint a stressz csökkentésére. A várandósság előreheladása során az egyre inkább előre domborodó pocak egyensúlyozására a deréktáji homorulat jelentősen fokozódik. Emiatt a kismamák medence-gerinc találkozási pontja átmenetileg a fiziológiás tartástól nagymértékben eltér, amely a gerinc melletti izmok túlzott terheltségéhez vezet, ezért alakul ki a derék- és hátfájdalom.

Milyen testhelyzetben történik a masszázs?

Oldalt fekvő helyzetben, térd közötti és fej alatti párnákkal és vagy ülő pozícióban.

A kismamamasszázs igazolt jótékony hatásai:

 • csökkenti a stresszt
 • csökkenti a hát- és lábfájdalmat
 • javítja az alvás minőségét
 • összességében a jobb közérzetet biztosít (szerotinin- és dopaminemelő hatása miatt)
 • javítja a vérkeringést segítve az anya és a magzat oxigénellátását
 • elősegíti a nyirokkeringést
 • csökkenti a kezek, lábak dagadását, megelőzi a visszértágulatot

Milyen esetekben nem javasoljuk a kismamamasszázs igénybevételét?

 • hányiger, hányás
 • láz, köhögés
 • veszélyeztetett terhesség

A legjobb eredmény elérése érdekében havi 1-3 alkalommal javasoljuk.

A rendszeres kezelés megkönnyíti a szülést, mivel segíti az izmok ellazulását, javítja az izomtónust, és csökkenti az izomfeszülést. Masszázs közben a légzés mélyebbé és könnyebbé válik, a vérnyomás stabilizálódik, ami javítja a koncentrációs és relaxációs képességet.

Rendelőnkben a kismamamasszázst minden esetben oklevéllel rendelkező szakember végzi.