Édes Róbert

Ortopéd cipészmester

Több, mint 25 éve foglalkozik ortopéd cipő és talpbetét készítéssel. Az általa elkészített termékekkel évi több száz beteg mindennapjait könnyítik meg. Az ortopéd cipőket általában recept szerint az ortopéd orvossal szorosan együttműködve készíti el; míg a talpbetéteket a beteggel egyeztetve személyes konzultációt és felmérést követően.

Rendelési idő:

Minden hónap 2. csütörtök 17:30-18:30

Bejelentkezés telefonon!

Szolgálatások

  • Szaktanácsadás
    3.000 Ft

Szakmai profil

Egyedi talpbetétek készítése

 

Az ortopéd talpbetét annyiban más, hogy általában privát, tehát nem vényre felírt megrendelésre készül el.

Két különböző módon keresnek fel a betegeink:

Az első, amikor előtte szakorvos is megvizsgálta a beteget- természetesen ez a sokkal jobb megoldás, mert az orvos kérésére készülhetnek különböző plusz vizsgálatok (RTG, CT, MR, neurológia, érsebészet),  és az adott orvos kifejezett kérésére, hogy milyen anyagból milyen specifikus részekkel legyen ellátva a betét. Ezen tények jóval nyilvánvalóbbá teszik a megfelelő betét elkészítését.

A másik lehetőség, hogy direkt elsődlegesen minket keresnek meg ( visszatérő beteg, vagy akár új megrendelő személyében). A méretvétel során, mely MANUÁLISAN indigós lenyomat készítővel végzünk, esetleg szükségszerűnek érezzük valamely szakorvos megkeresését, azt jelezzük a beteg felé.

Tapasztalatunk szerint a leggyakoribb lábproblémák, amelyekkel megkeresnek minket a következők:

  • Lúdtalp
  • Bokasüllyedés
  • Hosszantiboltozat süllyedése
  • Harántboltozat süllyedése
  • Sarokfájdalom-Sarkantyú
  • Végtagrövidülés
  • Fájdalmas talpfelszín

Ezen problémák az egyénileg, személyreszabottan készült talpbetéttel korrigálhatók, esetenként megszüntethetők.

Lehetőség van esetlegesen hozott papucsba való beépítésre is, ez függ a papucs kialakításától.

A talpbetétek térítési díja az anyagtól és a megmunkálás plusz követelményeitől függően 12-15 ezer ft-ba kerül.

 

Egyedi gyógycipők készítése

 

Ortopéd cipőt a szakorvos által felírt recept alapján készítünk ( C-2.C-3,C-4,C-5 Diabétesz lábbeli), mely az orvos által előírt módon készül el (emelések, döntés, talpbetétkiképzés, talp ill. kéregrész megerősítés, gördülőtalp, tépőzár, fűző, szármagasság stb…). Ezekhez a kódokhoz OEP által előírt térítési díjak tartoznak, melyek az OEP honlapon megtalálhatók, de megközelítőleg 15-20 000 ft a beteg által fizetett rész.

 

Természetesen “közgyógy ellátás” jogcímen felírt lábbelik ingyenesek!

 

Betegeink széles skálán választhatnak a cipők közül, amelyet azonban nyomatékosan behatárol a felírt cipőkód ill. az adott láb betegsége, méretparaméterei. Személyes találkozás során különböző katalógusokból választjuk ki közösen a megfelelőnek vélt lábbelit.

 

Természetesen a választás az adott betegség előrehaladottságától, illetve a beteg általános állapotától (más betegségek pl.: diabétesz, elhízás, életkor, műtétek, veleszületett rendellenességek) függ, de amennyiben könnyíteni tudjuk a beteg napi életét, már fontos eredményt értünk el.

A vizsgálat és szaktanácsadás során a beteggel egyeztetve közösen eldöntjük, milyen fajta betét/cipő lenne a megfelelő, melyiket tudja viselni a hétköznapok során.